KLACHT-VERLICHTENDE MASSAGE

KLACHT-VERLICHTENDE MASSAGE

Klachtverlichtende massage is bedoeld voor het verlichten of verhelpen van lichamelijke klachten en kan vaak ondersteunend werken naast een medische behandeling. Massage zorgt voor meer bewegingsvrijheid van de spieren, versnelling van bloed- en lymfecirculatie en verlaagt het hartritme en bloeddruk. Daarnaast stimuleert massage de productie van endorfine in je lichaam, waardoor deze natuurlijke pijnstiller helpt verlichten bij pijnlijke klachten.

VEEL VOORKOMENDE KLACHTEN…

MASSAGE BIJ STRESS

Doordat massage spanningen verlicht krijgt het lichaam meer energie en optimaliseert op natuurlijke wijze lichaam en geest. Een gezonde balans van lichaam en geest verkleint dan ook de kans op ziekten, blessures, psychische klachten zoals nervositeit, angsten, astmatische klachten, slapeloosheid en of overige soortgelijke aandoeningen. In stressvolle situaties is het dan ook van groot belang om voldoende rustmomenten te creëren, zodat focus weer helder wordt en daarmee prestatie kan worden geleverd. Uiteraard is massage hiervoor de “natuurlijke quick fix” bij uitstek!

MASSAGE BIJ SPIERPIJN
& VERKRAMPTE SPIEREN

Door zware lichamelijke inspanning of licht inwendige beschadigingen, kunnen afvalstoffen zich in het spierweefsel gaan ophopen. Hierdoor kunnen de spieren stijf, vermoeid en of pijnlijk aanvoelen. Doordat massage de bloedcirculatie stimuleert en daarmee zowel de aanvoer van voedingstoffen als de afvoer van de afvalstoffen versnelt, is het spierweefsel dus sneller in staat zichzelf te herstellen. Ook het oprekken en kneden van spierweefsel kunnen bij vele soorten spierstijfheid zoals verkramping van hoofd, nek, kaak, schouders, rug, armen of benen leiden tot sneller herstel van het spierweefsel. Wanneer het zenuwstelsel op de juiste wijze wordt gestimuleerd, zullen de spieren tevens makkelijker ontspannen. Wanneer spieren zich door heftige verkramping tegen de zenuwbanen gaan drukken, kunnen er tintelingen in ledematen gaan ontstaan. Dit fenomeen is vrijwel bij iedereen bekend en kan in veel gevallen worden verholpen door simpelweg…het laten ontspannen van de spieren.

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Voor vragen of het maken van een afspraak...Klik op de knop hieronder!